Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lugnet som inte finns

skogen är mjuk och luktar barr
fukt och enbärsslån
sätter mig där mitt bland buskar och snår
funderar en stund
tänker på molnen som glider förbi barrkronorna
hör ekorrarnas ettriga iver
kastar kottfrön och retas med en
inte mig emot
jag trivs bara här
mitt i grönskan även om den är kall
för när jag ser rådjur och rävar och älg
blir min själ varm
jag bygger en koja och tänder en eld
sätter ej upp fällor
för dom faller jag bara i själv
och jag har fallit nog
nu är tiden inne att hinna ikapp
med alla misstag som gjorts
allting som misstrotts
men jag vet att det löser sig
så fort grönskan omfamnar mig
kravlös, frisk, min blick blir rödrosigt lingonfrisk
drar ett djupt andetag
och bara
svävar omkring
vingar som en koltrast
svarta som tingeling




Fri vers (Fri form) av Anna Arvidsson
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-18 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Arvidsson
Anna Arvidsson