Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
äkta stad, äkta vänskap, ta hand om varandra, var rädda om er! för ni vet, vi är så få vänner får man inte till låns


köpenhamn, äkta stad

det finns en sak som jag tänkt på länge
vi går alltid tillsammans ut ur porten
men tappar bort varandra med detsamma

men det gör ingenting
när man har ett sådant umgänge
trillar du nedför en trappa följer jag efter

ramlar du runt ett hörn
så är jag där, fångar dig, hindrar dig från att hamna i lorten
så fixa inget jobb, klipp dig inte, och för guds skull, sluta kamma!
för vi har bara varandra

springer över gator, mot rött med grönt
trillar runt, stampar i träsk, sticker norrut
går ned oss i en tjärn, blir jagade av en björn

men det finns alltid en som står på fast mark
har ett tjock rep
skriker; "håll fast!"
och drar oss upp

springer genom blåbärssnåren
svetten lackar, serotoninet går på max
river oss över lerdränkta lår
plockar skogshallon på vägen
ser solen skina genom tallfylld sky

sedan skjuter regnet genom barr som den vassaste sax
söker skydd under en blomstrande björk
tacka någon för att det är vår
sedan får du ta din antihistamin
så vi kan sitta här tillsammans och glo'
tills veten släppt sina ax

fram tills himmeln blivit fri från bly
och det blå träder fram
det blå plåstrar om de även de ruttnaste sår
och även du, kan läka dom
kanske lika vägledning, vill du ta emot den,
tro mig, det går

tänk på små saker
tänk på när du inte tappar smörgåsen upp och ned
för det gör mer än du tror
giv ett smil
och jag lovar, någon kommer smila tillbaks
och för att säga; vad var det jag sa?

vi tillsammans, här, alltid, och nu
gårdagen finns i våra tankar
men den kommer aldrig tillbaks

så släpp, släpp bara allting
just, precis, nu.




Fri vers (Fri form) av Anna Arvidsson
Läst 501 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-13 03:43



Bookmark and Share


  peter schenling VIP
Du är ofta så härligt jordnära och naturromantisk!!
2015-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Anna Arvidsson
Anna Arvidsson