Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda jag kunde tänka på var dina ögon i mina.

Ikväll gick jag ner till stan med händerna i fickorna. Lät mina kängor bada i vattenpölarna. Brydde mig inte. Köpte vin, mer vin än vad jag borde köpt men vin är det enda som kan döva mitt hjärtas klagande nu för tiden¬. Med den lila kassen i handen gick jag vidare till stationen och mötte upp en vän som får mig att skratta så det krampar i magmusklerna. Blåste serpentiner och fnissade hela vägen hem för idag fyllde hon år. Det enda jag kunde tänka på var dina ögon i mina.

Ett glas blev två som blev tre. Jag kan ju inte äta längre så rödvinet slog rakt upp i huvudet. Tog bort udden av värken i revbenen. Tillslut började tårarna bränna bakom ögonlocken så jag tog på mig mina kängor och min jacka. Stoppade händerna i fickorna och gick hem i regnet. Lät dropparna slå mig i ansiktet. Passerade gathörnet där vi brukade mötas och du la alltid handen försiktigt på min rygg, som om du var rädd för att jag skulle dra mig ifrån dig. Jag kom alltid närmare.

Slår vant in portkoden och springer mina två trappor upp. Stoppar nyckeln i låset och sjunker ihop med ryggen mot ytterdörren. En tom, kall lägenhet stirrar tillbaka på mig där jag sitter. Egentligen borde den inte vara kall för jag har vridit upp elementen så mycket det går men ändå fryser jag hela tiden. Svältfödd på kärlek kanske. Fryser man då?

Ställer mig framför badrumsspegeln och möts av ögon som aldrig varit så tomma. Dina är ju inte där. Gnider hårt in tvål i hela ansiktet som om det skulle hjälpa. Borstar tänderna lika hårt och vet inte om det är tvålen eller tårar som bränner i ögonen. Jag verkar tro att det går att skrubba bort värken som sprider sig. Nu sitter den inte bara i revbenen eller i hjärtat. Nu sitter den överallt. Du har infiltrerat hela mig.

Imorgon kommer jag se dig igen. När jag precis tagit mig genom ännu en ensam natt. Jag vaknar av att jag sträcker mig efter dig men du är ju aldrig där längre. Imorgon kommer jag se dig igen och du kommer titta mig i ögonen och jag kommer vika undan med mina. Jag vågar inte möta din blick längre för jag vet att då exploderar jag.




Fri vers (Fri form) av meteorshower
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-19 02:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

meteorshower