Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kattlek


när jag vaknar före dig på morgonen
ser jag hur gyllengula katter
tassar på dina ögonlock
det blänker i tigerstrimmiga pupiller
och svansar sopar din panna

med krökta ryggar
och utspärrade klor
står de färdiga till språng
morgonljuset dansar i pälsarna
men rovlystnaden skär rakt igenom
gryningens andetag

katter på språng
och du sover aningslöst
i detta ögonblick står livet och väger
mellan katterna och mig

vi stirrar varandra till stenstoder

när gardinen lite senare fladdrar till
viker bärnstenshårda blickar undan
klor dras in, och med ett mjukt skutt
landar djuren på ditt bröst och kurar ihop sig

för ett kort tag råder vapenvila
ett monotont spinnande vaggar till sömns


Margareta Wersäll




Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-19 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll