Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ge upp är någonting som jag inte ens kan stava till ... - Kan bli nedslagen, gå sönder och till och med passera över bortre gränsen ... - Men där andra dör, böjer jag på knäna och tar sats upp igen och gör en reboot!


Tur och skicklighet ...

... kan vara och är
väsentliga faktorer
för att lyckas och nå framgång
i de allra flesta av 
livets olika skeenden ...

Otur,
inkompetens och okunskap
är det som ofrånkomligen
leder till motsatsen ...

Men oavsett 
hur kompetent, kunnig
och skicklig du än är ...

... när missunnsamhet,
beräknande illvilja
och eller ren och skär
ondska kombinerad
med djävlighet
koordinerad i 
en uträknad och planderad strategi,
kommer i vägen i ditt liv ...

- Då spelar det ingen roll
hur stark du är mentalt
eller på andra sätt och vis ...

Ty 
när människor
du är eller har varit
beroende av
av någon eller flera
av dessa anledningar
bestämmer sig för
att deras liv
blir så mycket bättre
bara du kunde lägga av
med att lyckas och ha framgång
och istället gav upp
så att de kunde få
lägga en vit ros på din grav ...

Utan att riskera vara grov
vågar jag påstå
att dina chanser till
att då ens överleva 
är synnerligen minimala
hur gärna du än vill ...

Men sedan finns det
sådana avvikelser i livet
så som mig ...

- Sådana som ej
vet hur man ens stavar
till att Ge upp ...

Och som överlever
hur mycket du än
dig lierar med likasinnade
och anstränger dig
för att ur historien
radera allt som påminner om
och som bekräftar 
de lyckanden och framgångar
som hör till mig ...

Sorry!

- Men att jag är en sådan person
ber jag inte om ursäkt för
vare sig till någon annan
eller till dig ...

Dock bör du betänka
möjligheten enligt mig
som är risken enligt dig ...

... att jag defakto
mot alla odds
och alla ansträngningar
åter reser på mig
och återtar den plats
jag tidigare lämna
tvingats har ...

- Hur stor är chansen
tror du,
med handen på hjärtat,
att du har
att sedan bli välkomnad
för att i mitt liv
få finnas kvar?




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-20 08:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
instämmer.. både med text och föregående kommentar!
2013-11-21

  Rozsi.kovacs

En mycket stark text känner starkt
igen det du beskriver jag tillhör också
de som reser sig oavsett vad jag utsetts för, Men inte utan att det kan
plocka ner mig i bitar som det sedan
tar långt tid att sätta ihop, emotionella smällar äter av själen,
och kan stund tals väcka tvivlaren till liv. Gäller att ge själen rätt föda..
2013-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP