Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även min gamla engelska kortformat text på detta tema 'About Guilt'' - Den täcker in själva kärnan emedan detta flöde utvecklar konsekvensen som borde följa ...


Att ständigt behöva be om ursäkt ...

... för någonting
som från början 
handlar om 
att man uttrycker
sitt missnöje med
det någon utsatt en själv
eller någon man bryr sig om för ...

Det är intet annat än
en ren och skär idioti!

- Tyvärr,
blir det stundom 
likväl just så där
fastän man vet
hur det borde vara
just därför
att man utsatts
för någonting 
som gjort
att det blivit som det är ...

Människor med gott hjärta
och ett fullt intakt samvete
samt väl utvecklad empati
är de som oftast
hamnar i sådana situationer
där ursäkten de borde få
istället till en ursäkt
från dem själva blir ...

... för att de ej
inser att den som
detta mot dem gör
saknar alla de kvaliteer
som innehas av
dem de utsätter

det de gör för ...

Men när insikten
väl kommer,
vilket den gör med tiden,
slutar man be om ursäkt
för det man inte behöver ...

Då ställer man krav
på att få en ursäkt
som obevekligt
kompromisslöst villkor
för att den som beter sig
och utsätter en för
det den gör
ska få vara kvar ...

- Med åren lär man sig
att inte visa vad man känner
inom sig när man tar striden ...

Men varje gång 
man tvingas 
ställa ultimatum
nöts något litet
bort från själen ...

Därför att man ej
kan vare sig
vänja sig vid
eller förlika sig med

de förnuftiga skälen ...

... till varför det är rätt
att göra så ...

- Att inte ta skit 
och dessutom be om ursäkt
för att man blir sårad och ledsen
utan att istället kräva ursäkt
eller helt enkelt välja bort
och därifrån för gott sin egen väg gå ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-11-20 11:16



Bookmark and Share


  Drömfångare
Känns ungefär som om du har skrivit en dikt om mig här :P
2013-11-25

    ej medlem längre
håller med föregående talare här. välformulerat!
2013-11-21

  Armo
Välskrivet och mkt sant
2013-11-20

  mysing
tack, behövde verkligen de orden...

2013-11-20

  louisegirl

så sant så!
2013-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP