Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Profetord till mig genom psykolog vid Blå Korset 1972 i Stockholm. Inspiration 2 Korinthierbrevet. Bild av Rolf Freysson- över Skype - min f.d. man.


Plågad men alltid glad.


"... vi är bedrövade men alltid glada, vi är fattiga men gör många rika, vi är utblottade på allt men äger allt."

En stor hemlighet som livet lärt mig att man kan vara "bedrövad men glad" som en äldre översättning uttrycker det.

I botten - i den innersta anden - bor Gud och väntar på att bli framsläppt så det syns på utsidan.

Det valet gör vi själva genom allt som möter.











Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-11-23 10:12



Bookmark and Share


  mare VIP
Så sant! ;)
2013-12-04

    ej medlem längre
Fantastisk text. Underbar bild.
2013-11-27

  anits VIP
Så sant och fint skrivet.
2013-11-25

  Jaseph
Den tredje strofen formulerar en originell och (tror jag!) helt riktig tanke: Att Gud bor i botten och väntar på att bli framsläppt. (Istället för tvärtom: Att Gud bor i höjden och vän på att bl insläppt.)
2013-11-25

  aol
sant bra skriftat,
2013-11-24

  Eva Helene VIP
Fint att ta fasta på!
2013-11-24

    ej medlem längre
En stabilitet i grunden
2013-11-23

  bittemi VIP
En känsla av befrielse och glädje på djupet ger dina ord!
2013-11-23

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, trots motgångar i livet så har vi ett hopp...
2013-11-23

  Seglaren
Det låter som en paradox: "Bedrövad men glad". Men det är faktiskt så. För en del människor, troende eller inte, bär alltid ett hopp med sig. De vägrar att låta sig nedslås av bekymmer.
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP