Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen mot orättvisa

Livet är inte bara rock, det är också country. Landsbygden måste också få leva, inte bara bli ett geschäft för att skaffa dit folk från andra länder för att skapa jobb och få bidrag från olika håll för att skolor och affärer ska räddas från att stänga.

Alliansen lovade att det skulle bli flera jobb om de fick styra, tänk att göra så mycket reklam för att vilseleda väljare, att sedan inte kunna göra något åt att fler och fler blir utan arbete, utsätts för övervakning, straff och tvång. Så många arbetslösa och funktionsnedsatta har vi aldrig förut haft i landets historia.

Tänk vad politiker kan göra med ett lands befolkning, skapa större och större klyftor mellan dem som nästan inget har och dem som är ständigt belönade och har möjlighet att bli rika. Med den osunda konkurrensen som visserligen fanns också innan alliansen men blivit än mer tydlig med dem skapas psykisk ohälsa.

Kampen mot orättvisa, fattigdom finns den, eller lever vi med ständig brist på engagemang och solidaritet. Visst talas det om det i radio och skrivs om det på nätet. Det är rätt att göra uppror, vi borde göra det oftare. Gör motstånd, ro av bara fan, så säger Röör i radion medan jag skriver det här.




Fri vers av Ordregnspoeten
Läst 458 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-23 22:16



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Dina tankar, reflektioner över vårt krakelerade samhällssystem är viktig! Glad för dig och din sisu!
2013-11-25

  Lars Hedlin
Världen i strålkastar ljuset
2013-11-25

  lodjuret/seglare VIP
Två känslor tävlar i människan. Den att försöka se verkligheten som en plats att vistas i just för egen del och ta för sig och ta plats. Dels den att vilja känna samhörighet med andra, att visa solidaritet och bjuda andra till sig. Frågan är vilken väg som skall vara den rätta för den enskilde. Och om den vägen skall vara ett rättesnöre livet igenom, eller om det är en väg att avvika från ibland och kanske stundom återknyta till. Texten är inte så negativ. Den talar ändå om att förändring av något skall skulle kunna vara en väg att vandra. Frågan är bara om det är en samhällelig förändring, eller ett annat sätt att se.
2013-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ordregnspoeten
Ordregnspoeten