Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det en lättnad, att få besöka gamla dikter, och känna att deras innehåll inte är riktigt lika aktuellt längre.


Himlen mörknade på fel ställen


Om jag hade vaknat
på rätt sätt
skulle allting bara ha varit
en dröm

Men himlen mörknade
på fel ställen
och livet började falla
åt andra hållet

Nu irrar stjärnorna omkring
bland solens strålar
och syns inte fast
de skriker

De har listat ut något
som ingen annan ser
Universum är ingen
oändlig himmel

Det är en glaskupa
som långsamt
kväver oss
alla till döds

Så skynda dig
att drömma
innan du aldrig
vaknar mer




Fri vers (Fri form) av Drömfångare
Läst 547 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2013-12-17 16:20



Bookmark and Share


  Nasruddin
Läser om den...fortfarande skitbra!
2014-12-01

  Nasruddin
Toppen från början till slut men "skynda dig att drömma innan du aldrig vaknar mer" är ju helt fantastiskt!!!
2014-03-08

  Yeppis
Så himla bra :)
2014-02-12

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2013-12-24

  Rozsi.kovacs

du ger oss läsare tankar o funderingar bra text
2013-12-19

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Vacker och tänkvärd.

När jag läser den ser jag två samtidiga men motstrida känslor, utkristalliserade i de två sista styckena.

Glaskupan: Det mörka stråket, uppgivenheten, vanmakten

Skynda dig att drömma: Det trotsiga hoppet som finns där trots allt

Det är som om dikten förespeglar att diktjaget befinner sig en brytpunkt
2013-12-18

  aol
vackert berörande skaldat,
2013-12-17

  Anoo Niskanen VIP
Mycket tänkvärt...
2013-12-17

  novemberly
Du lämnar mig
oförmögen att prata
med varje ord
du skriver

tack så mycket
2013-12-17

    ej medlem längre
Otroligt vackert och berörande skrivet
2013-12-17

  Margareta Wersäll
en livsbild som man känner igen och ett sparsamt bildspråk som ger tyngd
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare