Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnskådare, dagdrömmare



Universum trär
ännu en tråd av stjärnstoft
genom stormens öga
och där i lungnet
vilar den hemligaste
av alla självklarheter

där är världen endast
tindrande mönster
på våra mörka näthinnor
och livets alla meningar
kan tydas som stjärntecken


Rymderna mellan oss
må vara oändliga
men här syns trådarna tydligt
där våra tankar möts
och trasslar in sig i varandra

och jag skulle tveklöst
följa dem genom de
nattsvarta, bottenlösa
himlavalvens hav
om gravitationen bara
befriade mig
från sin förtrollning


för jag må vara en astronom
med båda fötterna på jorden
utan tro på astrologiska under
men mina drömmande blickar
har alltid varit de skarpaste
av alla Tellus stjärnkikare




Fri vers av The Stargazer
Läst 1085 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-04 15:48



Bookmark and Share


  Linnéa Nelzén
Kär i denna dikt, målande. Kan se dina drömmande, stjärnbeströdda ögon framför mig!
2013-10-31

  aol
vackert vännen,
2010-06-20

    ej medlem längre
älskar din energi...vakcert =)
2009-12-25

  Drömfångare
Det finns knappt ord för denna dikt- den är helt enkelt så vacker! *__*
(PS. Tack för din kommentar!)
2009-12-17

  noname_realmind
Lysande skrivet helt enkelt!

*bokmärker bums*
2009-12-04

  Hans Christian
Oj, oj , oj, vad snyggt. Ruskigt bra du skriver :o) Jag tackar för läsning.
2009-12-04

  Glensan
Men hallå vad bra du skriver
håret i nacken reste på sej

Så oerhört mjukt du lägger orden

Starkaste applåder
2009-12-04

  nightsoulz
ger en applåååd! gillar!
2009-12-04

  Jan Simonsson
Vackert och hoppfullt!
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer