Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är sällan eller aldrig du finner så många som vet hur man ska lösa en konflikt eller lösa ett problem - som efteråt när det finns ett facit att tillgå ...


Fördelen med att ha haft ett varierande liv ...

... med såväl framgångar
av större som mindre format
som 
motsvarande ofrånkomliga motgångar 
är ...

- Att man vet 
att man kan
men också en del
om vad man kan och förmår ...

- Att de framgångar man haft
ej varit enbart av lyckosam natur
utan att man också vet
att de kan återskapas i olika form
och att man framför allt vet hur ...

Dessutom får man
lite motståndskraft
vad avser att 
kunna behålla sin självkänsla
när man i en svacka i livet
råkar befinna sig ...

- Ty när framgången 
lyser med sin frånvaro
finns det hur många som helst
vilka vet varför det ej
går så bra för dig ...

... och som vill berätta
om hur du borde ha levt ditt liv
för att du skulle kunnat ha
fortsatt framgång 
i enlighet med deras 
förväntan och direktiv ...

Nackdelen med 
att ha haft ett varierat liv
med mycken framgång
och i senare del 
en hel del motgång
är ...

- Att man vet 
allt det där
och att man tvingas lära sig
att värdera andras omdömen
kring vem man är
utifrån insikten om
att omdömen och värderingar
liksom bemötanden och stöd ...

... i mångt och mycket
till så kvalitet som kvantitet
är beroende av 
var på skalan du berinner dig
mellan framgången i ditt liv
och din ovissa i tiden kommande död ...

Ty även om man vet allt det här
och inser varför människor
är som de är
och säger och gör 
saker och ting
som de ej borde
men likväl ändå så gör  ...

... så gör det väldigt ont
i varje litet skrymsle och vrå
när man ej befinner sig på topp
utan på en väsentligt lägre nivå
och de gör och säger så ...

- Men det hjälper åtminstone lite ändå
att man vet att det fungerar så ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-24 23:44



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det syns mig att du beskriver falska och sanna vänner - i motgången ser man vem som är vad, inte sant? Skuggor och ljus, livet...
2013-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP