Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara svar på diverse frågor jag då och då får från en del som har lite svårt att förstå ... - Det är inte lätt för mig heller alla gånger ...


Jag vet att det kan vara svårt att förstå ...

... för den som får
veta mer om vad 
som har hänt mig
under mitt liv
med fokus på
ett antal senare år ...

När jag skriver 
för att själv
bättre perspektiv
på det som hänt få
generaliserar jag 
för att inte förvärra
situationen för
de yngre som påverkas
av allt som hänt
och som till vissa delar
ännu pågår
nu 
liksom det gjorde då
och under alla de år
som passerat fram
till det som nu är ...

Om jag kunde mer 
berätta om det som hänt
och ännu sker
utan den självcensur
som tyvärr föreligger
på grund av situationens natur ...

... så skulle mycket förändras
och kanske skulle det bli
lite lättare att förstå ...

- Men saker och ting
är nu som de är
och ytterligare ett par år
får jag lov att leva med det ...

En dag längre fram
om jag ännu finns kvar
kommer jag dock att skriva
samman historien om 
vad som hände 
men också närmare
om det som föregick
och lade grunden
för de konsekvenser
som förklaras bättre
utifrån svaren
till frågorna om
varför, när, var och hur ...

Men intill dess
får jag nöja mig med
att på annat sätt
och utifrån andra perspektiv
hantera, skrifta av mig
och få ur mig
det som hänt
för att kunna gå vidare med
sorgbearbetningsprocessen
som är nödvändig
för att jag ska kunna gå vidare
med det som är mitt eget liv ...

Visst är det svårt
på alla sätt och vis
Men det finns inget alternativ
och jag tänker inte ge upp någonsin
oavsett eventuellt för detta
vilkorat pris ...

- Betänker dock det här
som gäller enligt talessättet
vilket säger att det lär
vara som så

... att det som inte dödar
stärker dig till kropp och själ ...

Får mig dock att undra lite grann
över om det inte kommer att leda till
att jag när allt är över lär bli
universums i särklass starkaste man ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-27 22:00



Bookmark and Share


  Elber3th VIP
stärkt av lärdom, sorg och glädje. du är nog redan mycket starkare än du tror.
2013-11-28

  queenia
är detta en översättning?

En begrundan över livets skeenden, fint beskriven med mängder av frågetecken.
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP