Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det mesta vi kan lära av tidigare liv ligger i själva dödsögonblicket. Makabert men tänkvärt. Bild föreställande sälsjöbacken i solnedgången


När du dog

Vad skrek du i vanmakt

Vilka var dina ord

Hur mycket blev osagt

När du lämnade vår jord

Var en bön om hjälp det sista du skrek

Eller förlåtelse av alla du trodde du svek

När du själv kastades överbord

 

Vad hade du velat göra

Vem skulle du vilja vara

Finns det någon som kan höra

Om du ens vågar svara

Tror du vattnet inte bär dig fullt ut

Om din förmåga att simma skulle ta slut

Känn lite tillit, bara

 

Har du skjutit över målet

För att styrkan ändå fanns

Stod för nära och skymde hålet

Fick lämna med slokande svans

Vad gör alla beslut så definitiva

Det mesta går ändå att återuppliva

Och vem vet, kanske ökar din chans

 

Ni ligger i varandras händer

Ditt eget öde och du

Våga lita på att det vänder

Det finns bara här och nu

Vad betyder din vistelse här

Det du har skapat eller den du är 

Ja det svaret, det har du ju...




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-29 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP