Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Din lyckade framtid har bara blivit försenad

Det fixar sig, det ordnar sig, din lyckade framtid har bara blivit försenad, de har inte tillverkat den färdigt i Kina än, men de håller på och forskar om det på flera håll och slåss om att få tillverka den snabbast till billigaste priset.

Allt går nog att lösa med teknik som det alltid gjorts och ditt problem med att du inte får ett arbete beror på teknik, men vi ska forska om det och se om det går att lösa med en ännu mer effektiv sådan som gör att vi till slut kan ha robotar som sköter allt mycket billigare så människor kan stanna hemma och få betalt för att de inte kommer till jobbet.

Vi tänker oss att i en framtid kan barn stanna hemma och studera på distans medan grannen får betalt för att coacha dem och barnens mamma och pappa är hos nästa granne och hjälper dem att storstäda medan de är hos en annan granne och går ut med deras hundar medan de är hos nästa granne och gräver i rabatter och planterar och alla prylar turas man om att hyra av varandra. När man tröttnat på sin egen familj kan man hyra en annan och byta miljö och ingen behöver åka till något arbete för man byter bara hemtillverkat och pengar med varandra.

Eftersom ingen behöver resa utanför sin egen kollektiva gräns behövs inte bilar eller bussar, för allt finns på gångavstånd och alla turas om att arbeta i affären som bara säljer närproducerat. Statliga institutioner har lagts ner och poliser behövs inte mer, inga murar där fångar stängs in, inga sjukhus behövs för alla hjälps åt med vad de kan och visst dör en och annan men det är bara naturligt.

Rosenbad och regeringskansliet har tömts på politiker som inte behövs, hela city har tömts på butiker som ingen behöver, ingen kommer dit och shoppar, folk har inte tid att konsumera så mycket och skiter i Stockholm, nu ska landsbygden ta igen vad den förlorat under alla år som storstaden lockat fler och fler.

Inga semesterresor behövs för alla tycker att hela livet blivit som en semester, för man har byggt ett eget Hollywood med evig sol och palmer med turkosblått vatten dit man går istället för att spilla tid på ett onödigt arbete eller att shoppa loss i gallerian. Man har en överenskommelse om hur många familjer man måste hjälpa innan man får ta semester, men alla verkar vara nöjda och ingen betalar skatt eller avgift till Radiotjänst. Här har man sin egen bio med egenproducerade filmer och konserter.

Här blir inga människor kategoriserade och ingen kallas funktionsnedsatt eller rullstolsburen. Alla är helt enkelt människor som är lika välkomna överallt vad de än råkat ut för eller har med sig i livet, för alla behövs och är lika mycket värda.

Vi har ännu inte uppfunnit det här samhället men inom en snar framtid har forskarna nog kommit fram till en lösning på samhällsproblemen och så snart politikerna rest till Kina för att arbeta i fabrikerna och tillverka det nya och bättre samhället kan vi medborgare börja hoppas på en bättre sammanhållning och gemenskap som kan leda till förståelse och omtanke om varandra istället för den osunda konkurrens och utslagning som blivit fallet av en osund politik.
Fri vers av Ordregnspoeten
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-01 03:45Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA ibland så tar allt ett steg tillbaka eller så stannar det för att senare gå vidare framåt..
2013-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ordregnspoeten
Ordregnspoeten