Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla

Jag skriver en dikt, en text för att du skall förstå

du skall förstå att vattnet stillnar när du skrattar

att vinden hejdar sig runt knuten för att bättre kunna lyssna

de vita tulpanerna reser sig ur sin dödskamp när du sjunger

en sång om våren

jag skriver för att jag skall förstå hur mycket jag gillar att

vara i din närhet

att få dela din luft en sen sommarkväll när

barnens röster ekar från sjön och myggorna

gått till vila

vi skall förstå hur väredfull tiden är

hur värdefull varje sekund av andetag är

att varje samtal betyder allt eller inget

så värdefull är du

därför skriver jag till dig

bara till dig..




Fri vers av Lars Strandbo
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-03 16:35



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Fin kärleksdikt!
Tulpaner dyker upp även här och det är en vacker blomma att använda här och som metafor ja..."gillar" känns som ett för banalt ord...kanske finns det något annat som stämmer med allt det andra vackra...
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars Strandbo
Lars Strandbo