Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KONTAKT MED FRAMFÄRD II


126.NATTENS TYSTNAD ÄR LÖGN 1

Privat nattklubb ligger på en vanlig gata som alla andra utan att utmärka sig i centrum av Stockholm. På dagen går obestickliga förbipasserande folk utan en aning om hur pampigt folk roar sig på vardags kvällar. Deras oroliga blickar tittar rakt ner på grå asfalten. Man fångar ibland någon av deras blickar som stöts bort direkt av rädsla. Ljusa dagen är full med yttre otillgänglighet.

En vanlig dag satt två unga kvinnor i ett trist femvånings betonghus. Lägenheten med tre rum och kök var utan vacker tanke. Lågt i tak, små fönstret och tre rum kunde vara ett stort. Två halvvakna unga kvinnor låg i sängen på eftermiddagen. En av tjejerna var lång med halvkort blont hår, hennes kropp var mullig på gränsen till övervikt, hennes blå ögon satt tätt. Den andra med långt knallrött hår var liten, hennes stora nyfikna ögon tittade ut som två skrämda barn.

Telefonsignalen trängde sig i rummet. Blondinen Bella rörde på sig och gick med en tung suck till ett av de andra rummen.
Efter en stund kom hon tillbaka med ivrig blick .

“Vet du, vi är bjudna till en privat fest idag. Det blir kul “ utbrast blondinen med en cigg i fullpumpad svartmålad mun.

Liggande Alina, tjejen med knallrött hår, tittade upp i taket och sade med tunn röst,
“Jag hoppas verkligen på det”, och lyfte upp sina korta ben med nöjd blick.

Bella klappade i händerna och gick till köket. Därifrån hördes rinnande vatten och efter en stund spred sig kaffedoften i alla rum.

Köket var så litet att stora Bella såg ut som en jätte. Det låga taket vilade nästan på hennes breda axlar. Alina, liten som en fågel, sögs liksom upp av köket. De satt vid bordet som med tre sönder slagna ben lutade sig mot fönstret. Man såg flera femvåningshus genom fönstret. Gatan var grå och olycklig precis som invånarna.

“O.o..o ! Jag hatar det stället” , sade Alina med låg stämma och i hennes
stora ögon skymtade en eldig blick.

Däremot sade Bella ,
“Aha !Men jag trivs här . Jag känner alla här och det är min hemort ”.

Hon tände en cigarett och drog in ett djupt bloss böjde sig över bordet och blåste ut röken på Alina.

Alina flög i taket av vrede och med sina korta armar sträckte hon sig och lade händerna runt Bellas hals. Mulliga Bella drog henne till sig och lilla Alina hängde på hennes kropp som ett litet smycke. Med sina långa starka armar lyfte hon henne högt, ruskade henne i luften och med ett hastigt ryck drog hon henne till sig. Hennes svartmålade mun klistrades vid Alinas fylliga läppar.







Prosa (Kortnovell) av Lollitta VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-08 17:41



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl berättat; skapar bilder av ...
2014-10-25

  aol
i hennes stora ögon skymtade en eldig blick så fint skrivet vännen.
2013-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP