Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Någon gång när jag blivit viktig att ha

Vad är viktigast för dig? Är det friheten du sätter först och att leva med ett antal öppna dörrar du kan använda som du vill när du har lust, när du välkomnas med öppna armar trots allt lidande du innan gett upphov till, för det är som du inte vill förstå vad din frigjordhet skapar hos andra.

Vem är viktigast för dig? Är det din familj, kanske mest din mamma? Hur prioriterar du de andra som du möter i livet som du talar med om vilken känsla du hade då, men hur du ändå gjorde precis tvärt om mot vad man kan vänta sig av någon som verkligen älskar någon.

Hur vet jag att jag är viktig för någon är kanske en vanlig fråga att ställa sig, men ändå så lätt att komma underfund med om det inte handlar om att hela tiden försvara någons dåliga handlande och ursäkta brist på respekt inför andras känslor.

Hur visar du att jag är viktig för dig, kanske genom att inte tala om andra möjliga partners när du talar med mig och speciellt inte att du gärna vill ha sex med mina väninnor och helst några till. Jag vill att du fokuserar på mig när vi talar med varandra, annars kan du faktiskt ägna dig åt alla de där andra.

Ska det någonsin bli något annat än prat och fantasier av de tankar du har om livet? När ska du göra det där viktiga som ska fylla din tomhet och saknad du tydligen känt i alla relationer, för du tycks tro att den luckan i din erfarenhet bara kan fyllas med att du tar med fler personer.

Ska jag tala om vad som är viktigast för mig nu och i framtiden så är det nog att jag får ha ärliga relationer där jag inte är ett slags bytesobjekt som ska jämföras med alla de där andra som är så viktiga för dig att ha med för att öka den där känslan att ständigt överträffa allt du tidigare har gjort som du har så svårt för att mätta och som gör det du just har gjort till en etta jämfört med en tia du helst hade haft.

Det viktiga för mig är att få må bra i mitt känsloliv och att få trivas med min kropp och allt jag är, kanske också att tillåtas få vara kär och inte hålla tillbaka mina känslor till fördel för andra som anses vara viktigare än jag när det kommer till det allra intimaste, annars kan jag mycket väl stå ut med att vänta om någon annan behöver hjälp eller jobbet kräver extra av dig.

Kanske tycker du att andras känslor inte är så viktiga som dina egna och att du hela tiden känner det som att en kvinna tar något ifrån dig och lämnar dig tom, men jag vill kunna planera min framtid och då kan jag inte ha en massa sådant som inte passar in, för jag vill inte ha en tävling i om jag eller min väninna är bäst för dig och riskera vänskap när du söker fylla det där enorma behovet du har att bli kvitt det där du hela tiden saknar.

För mig är det viktigt att se till att jag vaknar till och ser på saker som de verkligen är och då kan jag lätt komma fram till att jag är inte så viktig för dig att jag är den du saknar om jag tar beslutet att ta avstånd från dig och det är just det jag håller på med nu, så jag hoppas du ursäktar att jag inte själv tar kontakt, det lämnar jag öppet till dig att göra någon gång när jag blivit viktig att ha.
Fri vers av Ordregnspoeten
Läst 481 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-08 20:48Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skrivit!
2013-12-09

    ej medlem längre
Klokt tänkt. Inte kan det bli lyckligt när ena parten få känna sig som bra att ha i andra hand. Alla behöver bli respekterade och älskade utan att konkurrera med andra.
2013-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ordregnspoeten
Ordregnspoeten