Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
High time for a time out julmarknad, Bergets hantverksby


Vila


Tiden är mogen för Solitaire
Att vara den hon verkligen är
När julgalenskapen pågår som mest
Och gemenskapen känns som allra bäst
Då är det svårt att vara här

Hård och stark som diamant
Är allas fegudmodertant
Hon kan väl inte vara så skör
Inget världsligt som henne berör
Där på samhällets vänsterkant

En solitär strålar som ni vet
Starkast i sin ensamhet
Strålar som bildats av tårar så klara
Av hjärteblod värmda och formade bara
En smärtsam polaritet

På distans som ett diapositiv
Ofta cynisk, men ändå naiv
Osalig, som Van der Decken
I en lika hopplös jakt på tecken
Om en egen väg till ett liv




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-09 15:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
delar kommentar med
"Poesifalken"
God jul och gott nytt år
2013-12-16

    ej medlem längre
Ta den tid som du behöver,
det är rådet jag dig ger.
När så allt firande är över
vi dig åter här på sajten ser.
God Jul och Gott Nytt År!
Se´n igen mot vår vi går,
ljus och värme kommer åter,
gud, så underbart det låter.
:))


2013-12-16

    ej medlem längre
en smula vemod i den dikten
ensam mitt i vimlet-
ett känt faktum
2013-12-11

  Kim VIP
Ja! En sammanhållen text med lite rim dessutom…
2013-12-10

  Madeleine Richter
En ärlig och fin dikt
2013-12-09

  Ordregnspoeten
Mycket bra och starkt skrivet om hur du ser på livet och vad det ger. Tycker om den här texten.
2013-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP