Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KONTAKT MED FRAMFÄRD II


127.NATTENS TYSTNAD ÄR LÖGN 2

2

Blöta Alina och Bella gick ut från duschen svepta i orange och grön handdukar. De förberedde sig till kvällens nöje.

Med en klistrad lösögonfrans tittade Bella på Alina och sade -
“Vi måste bjuda en till. Vet inte vem bara …En ,den där ,du vet med häst ansikte som heter Gerd “

"Nej, hon är en riktig sladdertacka ,helt uteslutet” , konstaterade Alina.

“Den andra som du träffade förra helgen hos mig , kan jag inte bjuda henne ?”

“Nej ! Hon är ful som fan ! Dessutom dricker för mycket.”

“Vem , vem ska jag hitta ? Man ska bjuda den som man kan lita på” tillade Bella.

Alina svängde upp sina långa klistrade naglar och med rynkad panna satt hon tyst liten stund och lade fram sitt förslag ,

“Den där som du berättade om. Den oskyldiga “ängeln“. Jag tror faktisk inte på sånt. Vi kan lära henne en läxa ..”och hon skrattade med giftig klang i skrattet.

“Ah , du argbigga! Så liten och så elak . Men det är en bra ide. Men hon är verkligen bra en flicka dock lite egendomlig. Kanske för ung och oerfaren ,behöver att någon ska putta fram henne . “

I Alinas stora ögon vaknade två små busiga barn till liv.

“Berätta , berätta snälla du “ , utbrast hon.

Ledsen klang hördes i Bellas röst , “Okej! Men det är konfidentiellt !”

De spottade på tummarna och tryckte dem mot varandra.

Två tre år sedan var jag på väg hem från en fest. Det var ganska sent och kallt. Innan jag gick över gränsen på Västerbron som förbinder Söder med Kungsholmen hörde jag pipande ljud på vänster sida av bron. Jag stannade och tittade mig omkring och vid ett stort träd såg jag någonting som var hoptryckt vid det. Jag gick fram . Där låg en mörk figur som stönade.

"Hej! Behöver du hjälp? Hör du mig?"

Jag sträckte fram min hand och klappade på axeln. Figuren rörde inte sig, då drog jag axeln och kroppen vände sig på rygg och blekt ansikte med mörkt streck från näsan stirrade på mig utan att förstå vad som pågick. Det var en flicka med svullet ansikte.
"Vad gör du här så sent en kall natt?" Hon svarade inte.

"Nej , nej stig upp ! Du kan frysa ihjäl ."

Jag tog hennes tunna hand och pulsen slog knappt. Jag ringde till akuten.

En signal från dörrklockan avbröt Bellas berättelse. Hon gick till dörren och
öppnade.

En stor mörk kille sade , “ Hej Bella !Hur länge ska jag vänta?”

Bella , “ Är du redan här ? Okej !Ge oss några minuter vi kommer strax!”

Hon slog några samtal och sade ,

“ Allt klappat och klart . Nu går vi”

Och de gick ut.
















Förts.följ








Prosa (Kortnovell) av Lollitta VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-09 19:57



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tycker om den lögnaktiga tystnaden ...
2014-10-25

  aol
i Alinas ögon vaknade två små busiga barn till liv, så bra skriftat,
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP