Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärleken är

 

Vem formar
snöflingans mönster 

säg
vem tänder
alla stjärnor

o tryggar mig
om natten

vem lyser upp mitt mörker
andaktsfullt o stilla
från en enda liten låga            


Du

är
gränslös

bor i minnets
alla soliga dagar


Du är sammetsblick
i rådjurets öga
och nyutslagna blad
om våren

sprider blomdoft
på min sommaräng

... mitt hjärtas 
vän


Du är
glädjens bud

förlåtelsen

och trösten


Ingen äger Dig

du finns i mig


i allt och intet


Jag öppnar
handen


må Du löpa

fri som vinden...



© Chawa 2013

 

Eget foto: © "Candlelight". 

 

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 1066 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-12-10 20:04



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Isiktsfullt om allfader... som pulserar med kärleken som drivande kraft...
Snyggt!!
2014-03-12

  walborg
Varmt tack
2014-01-04

  aol
och underbar rogivande musik,
2014-01-02

  ULJO
Mycket fint skrivet
2013-12-20

  Nina.H
Så underbart om kärleken! Med ljuva toner till blir helheten härligt harmonisk. Mycket fin!
2013-12-20

  Bo Himmelsbåge
Ett varmt grattis till den välförtjänta uppmärksamheten!
2013-12-16

  Angel of love
Varm och vacker dikt.
2013-12-16

    ej medlem längre
Kärleken är underbar, precis som dina ord!
2013-12-15

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-12-15

  Piann VIP
Tack för en enastående vacker poesi. Sparas.
2013-12-14

  Linda CH VIP
Å så vackra ord! Går rätt in i hjärtat!
2013-12-14

  aol
underbar poesi när den är som bäst,
2013-12-12

    ej medlem längre
Skönläst i vila om livets trygg hand upptäckt stor
2013-12-12

  Änglaögon
verkligt fin.
2013-12-11

  Bo Himmelsbåge
Grattis till mest bokmärkta denna vecka, vännen!
2013-12-11

  louisegirl

Underbart vackert!
2013-12-11

  Lars Hedlin
Så vackert och varmt!
2013-12-11

  Ljusletaren
Så vackert komponerat med musik och ord. Välsignat vackert/ kram
2013-12-11

  Eva Helene VIP
Som en liten julgåva i förväg, tack!
2013-12-11

  Palett
Innerliga ord att ta till sig.
2013-12-10

  ResenärGenomLivet VIP
Utsökt vackert och rofyllt men en underbar tröstande ton...sparar!
2013-12-10

    ej medlem längre
Kärleken är gränslös, tillgänglig överallt.
Vackert diktat.
2013-12-10

  Bibbi VIP
Helt underbara ljuvliga ord.
2013-12-10

  Bo Himmelsbåge
En underbar, liten meditativ dikt att fundera på nu när julkommersen drar igång på allvar! Det finns en julgåva som alla längtar efter o vill ha, men som inte kan köpas för pengar, nämligen medmänsklig kärlek! Hoppas att vi kan vara frikostiga med den under den kommande julen!
Tack, för att Du öppnar våra ögon, vännen!
2013-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP