Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så maktlös, fast och fångad, plågad död



Fiskarna i havet dör ut
Ni vet om det va?
Havet är ännu oupptäckt
Men vi har ändå lyckats dödat dess invånare

Ibland känner jag mig sån
Outforskad
men uttömd på allt liv

Sen jag föddes har jag drömt om
Att upptäcka varelser ingen sett
I täta djungler
Djupa hav

Jag ville se det osedda
Hitta liv på platser
Ingen människa någonsin
Varit på

Men sedan dess

Jag gråter varje gång någon
Måste dö
För människans girighet
Nonchalans och Narcissism

Det finns inte längre något liv att hitta
Det finns bara död
Apokalypsen
Händer nu

Den händer i fiskarens nät
På varje farm
I slakthusen
Djurparkerna

Ni pratar om krig som att det händer
I främmandelanetlångtbort
Men det är här
I varje hus och hem

Vi har bara en jord
Ett enda litet klot att leva på
En enda chans

Luften är tjock och tung
Det man dödar dör
Man kan inte ta tillbaka liv

Sluta gå framåt
Måste stanna upp
Det är den här platsen
Den enda platsen vi fått
Måste vörda
Vårda, Leva
HÄR
NU

Jag skulle tugga av mig benet för att slippa
Gå under
Men jag kan aldrig fly ifrån
Jorden jag måste dela
Med dom som inte
Kan dela
Med någon





Fri vers av Estelle VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-11 17:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du sa det! Bra skrivet =)
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle VIP