Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite funderingar ...


Stilla retrospektiv reflektion i juletid ...

... Minns hur du 
helt till synes oförstående
tittade på mig lite nedlåtande
när du sa

- Men varför har du inte gjort klart
allt det där som du i början av året
sa att du behövde bli klar med
inom överskådlig tid?

Jag svarade ej annat 
än med tystnad
för att sedan byta samtalsämne ...

Men inom mig tänkte jag
lite mindre stillsamt
om än med stor yttre återhållsamhet
i hållning och kroppspråk ...

- Det har inte funnits någon tid
för mig att göra någonting annat
än det för vilket du redan bokat upp mig
utifrån dina egna behov ...

Min erfarenhet från den tiden i mitt liv
är 

- Om du är kreativ, improvisativ, empatisk
och verkligen bryr dig om den du älskar
och vill leva tillsammans med ...

... se då till att föremålet för din kärlek
älskar dig för den du är och att den har förmågan
och framför allt viljan att inspirera dig, ge dig kraft
och livsenergi genom att bara vara den som den är ...

- Undvik allt vad självupptagna narcisister heter
och sådana som behandlar andra som 
förbrukningsartiklar och tillgångar 
som är till för att primärt
ge mening och innehåll

i deras egna verkligheter ... 

- En del benämner sådana jag varnar för
med begreppet Energislukare ...

... men jag vill nog utveckla begreppet
till att även omfatta Livsförbrukare
med förstärkta egenskaper 
som närmast hör till verkliga rov-parasiter ...

Kärlek är inte att ge upp sig själv för någon annan!

Kärlek är att vilja den man älskar på alla sätt väl!




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-12-13 12:41



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

Fantastiskt bra skriftat Du blott-
lägger sanningar som jag tror
att många blundar för bravo Peter
2013-12-17

    ej medlem längre
Mycket kloka ord!
2013-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP