Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Etude


Vagga din sorg,stilla din smärta.

När jag väntat länge nog
dyker tecknen upp:
Sover inte om natten.
Klättrar uppför dagens stege
utan handskar
når mot kvällen farstugebron
gräsmattan sträcker sig efter mig
vill berätta någonting...
Huset tar emot mig
vänligt som alltid.
Men:

Det som fattas, det fattas.
Det som saknas, det saknas.

Sorgen gömmer sig under bordet.
som om jag inte visste!

När jag längtat länge nog
skiftar tecknen försiktigt nyanser.

Fotot på köksbordet:
Flickan ler mer inåtvänt
gåtfullt, som i smyg.
Mannen bredvid henne ser inte molnen.

Katten vill så gärna hjälpa till;
spinner trevnad.

Men trevnad räcker inte
i detta hav av längtan, saknad och övergivenhet.

Nå.
Gråt inte, tyck inte synd om dig själv!
Du har upplevt något stort.
Var stolt; Var glad!













Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-17 17:43

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Vackert skaldat
om sorg och
saknad
2013-12-30

  axveronika
påminner mig om en dröm jag hade härom natten. Suggestiv och sorgsen och
ändå inte
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram