Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Traditioner i all ära - förutan barnen och andra traditionsberoende nära och kära skulle de inte kännas lika meningsfulla för mig ...


När Julen är här ...

... och
barnen likaså ...

Förberedelserna
känns lika stressande
som de så brukat göra
vartendaste ett av föregående år ...

Men det är värt
varje liten minut
av all nedlagd möda
och tröttande slit ...

... då jag vet
hur mycket de längtar
efter att alla nära och kära
som till julafton kommer hit
under mysiga förhållanden
alla samlade träffa få ...

Men om det ej
vore för
att mina älskade barn 
under Julen var här ...

... eller om de inte fanns ...

Då skulle Julen
få klara sig 
fullständigt utan mig ...

... ty då vore jag 
vid denna tid på året
någon helt annanstans ...

 




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-12-20 16:37



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Mycket fin text om vad som är viktigt
2013-12-21

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om traditioner o glädjen att får vara nära sina kära!
2013-12-20

  louisegirl
Mycket fint skrivet!

Julen är en tradition
som man får hålla
för nära och kära
trots att man vid olika skeden i livet
kanske inte riktigt orkar med det
för ingen jul är den andra likt
beroende på vad som sker i ens liv..
mycket kan ändras.. kram
2013-12-20

    ej medlem längre
En jul i ensamhet är inte roligt, det är värdefullt när anhöriga kommer då.

2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP