Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja jag vet, jag har jullov, men jag vill bara önska något. Snälla, snälla tomten... Bild med ofrivillig alkoholreklam


En vit jul åt alla barn

Julen kommer med hårda bud

för många barn ibland oss

Att gömma sig och höra ljud 

från föräldrar som super och slåss

Det är en konstig tradition

att försätta barn i en situation

Utan värme och tomtebloss

 

Jag ser en julfilm på teve fem

Med ett hollywoodlyckligt slut

Alla är sams och har kommit hem

Och alla vänner är kvar från förut

I sista scenen, ställs allt på ända

fast jag visste nog vad som skulle hända 

Skål i sprit och champagne bringas ut

 

I mitt hem fanns det sällan sprit

Min barndom kanske var unik

Och julen den verkade alltid vit 

Inga dramer, ingen familjetragik

Kanske förekom det en snaps till maten

En konjaksgrogg när man länsat faten

Där fanns en sorts julens etik

  

Jag visste inte ens att det gick

Trodde det fanns särskilda bud

Skrivna med rött av jultomten

Eller söndagsskolans gud

Men nu handlar det bara om miljoner

Vad kvittar ett barns brustna illusioner

Eller hjärta, ben och hud




Bunden vers av Solitaire VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-12-21 12:00



Bookmark and Share


  Maria T
Visst önskar man en vit jul till alla barn
2013-12-25

  Eliza-69
Bra viktig tänkvärt text
2013-12-23

    Anneli A
Mycket bra skrivet!!
2013-12-23

  Maria Sundelin VIP
En bra önskan och något många borde tänka extra på
2013-12-22

  Ordregnspoeten
Tack för viktig text i dessa tider. Önskar så som du att vuxna kunde ta hänsyn till barn och spara sitt festande till någon dag som de inte är med och ser. God Jul!
2013-12-21

    tramp
den vita julen är den bästa julen och sedan får det gärna vara 20 grader varmt ute om det vill !
2013-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
En berörande text...det gör inget om snön fattas, bara det finns varma och trygga famnar...
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP