Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens budskap

Nu tänds julens stjärna
över hus och hem
det doftar gott
från skinkan på spisen
barnens högtid är här
med fröjd och gamman
det smakar gott
om pepparkaksgrisen

Snart står den ståtlig
en gran från skogen
klädd så effektfullt
med kulor och glitter
en gammal bonad på väggen
med tomtar för minnen
och misteln över dörren
ger varma fnitter

Låt julens budskap klinga
som ett lån till vår jord
och skänka själslig frihet
kring vårt dukade bord

Nu binds det kransar
av halm och granris
de lyser vackert
med röda band
och ute flingorna
faller stilla
de landar mjukt
mot träd och land

Det klingar vackert
från grammofonen
och julens sånger
går runt omkring
det knackas muntert
på stora dörren
när dansen vandrar
i yster ring

Låt julens budskap klinga
som ett lån till vår jord
och skänka själslig frihet
kring vårt dukade bord

Nu läses evangeliet
för trötta barnaöron
och glöggen värmer
för magen mjuk och len
det spelas så vackert
från blankt änglaspel
och brasans låga
ger behagligt sken

Klapparna runt granen
anar nyfikenhet
när tiden är inne
når glädjen sin höjd
vid ljus av stearin
barnaögon klara
en väntan är över
den minste somnar nöjd

Låt julens budskap klinga
som ett lån till vår jord
och skänka själslig frihet
kring vårt dukade bord




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-21 22:54



Bookmark and Share


  agneta pichler
igen så otroligt vackert

som man önskar att det vore..


2013-12-25

    ej medlem längre
En underbar vacker hyllning till julen
2013-12-22

  Angel of love
Ljuvlig lugn som infinner sig.
2013-12-21

  Carina Bendix
Mycket vackert och stämningsfullt om julen när den är som bäst. :)
2013-12-21

    AA VIP
Stämningsfullt.
2013-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker och stämningsfull dikt...
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO