Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtebloss

Så flamma du låga
i blåkalla natten
kring vintrig skrud
och fruset vatten

Brinn för en längtan
släpp ensamhet loss
och värm vår kärlek
du tidens tomtebloss

Så sträck ut din hand
mot nattens svärta
att någon ger tröst
till ett sorgset hjärta

Lys upp där vårt mörker
och hindrenas kloss
ge mån till det goda
du kärlekens tomtebloss

Så lägg lite tillit
till den som är svag
ge styrka till själen
att morgon blir dag

En sprakande glädje
där finns vid din tross
så bjud oss din yster
du nattens tomtebloss

Ett år tar slut
och nya kommer till
i glädje och sorg
när tiden står still

Så brinn du fackla
för smärtor ur oss
spraka vår framtid
du arma tomtebloss




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 963 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-22 01:34



Bookmark and Share


  agneta pichler
otrolig givande vacker text..


tack

2013-12-25

  Eva Langrath VIP
Tack för dessa gnistrande tomtebloss,
2013-12-22

  Carina Bendix
Det slår gnistor om den här dikten - precis som ett tomtebloss. :)
2013-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
När jag va liten och vi tände tomtebloss, så sjöng vi "Nu tändas tusen juleljus"...stämningsfullt...
2013-12-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som den Lilla
flickan med svavel
stickorna tog Du
fram det bästa ur
pennfickorna ord
som värmer oss
Tack för Ditt Bloss!
****************
2013-12-22

  aol
verkligen en härlig dikt till livet strömmar ur din penna,
2013-12-22

    ej medlem längre
En fin hyllning till livet och kärleken genom ett flammande tomtebloss.
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO