Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte bara lösa funderingar som rör sig inom så här under natten alldeles innan gryningen ... ... Snarare något som gror inom i efterdyningen ...


När allt kommer omkring ...

... finns det 
knappast någonting 
som är
allt annat än 
blott bara
nästan på ett ungefär ...

- Det mesta
som vi förmår att se
visar oss blott en bråkdel
av vilka 
fördelar och eller nackdelar
som det oss
skulle kunna ge ...

Du ser frågande på mig
som om du närde
en undran inom dig ...

... Ser oron växa inom dig ...

Oron för
att den tveksamhet
jag förmedlar
skulle kunna vara
riktad mot någon som dig ...

Men det du 
inte ser
är att det handlar om
någonting som
berör allt det 
vilket ständigt rör
omkring inom
allt det där
som för mig
är allt annat
än blott bara
nästan på ett ungefär ...

Tvivlar inte på vare sig
dig eller mig ...

Det som när oron inom mig
är hur vi relaterar 
till såväl varandra
som hur vi 
utifrån att inte veta
nästan någonting
värderar
och sorterar andra ...

... i fack
av alla tänkbara olika slag ...

Fack 
sådana 
vi själva 
du och jag
vägrar acceptera
att någon annan 
oss i skulle placera ...

Så när allt 
kommer omkring
finns det nästan ingenting
vi kan vara särdeles säkra på
nu 
precis som det var då ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-12-22 01:51



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
tanvärda rader om begränsning
av dem vi är och att inte bli sedd
utan att veta någonting sorterar varandra
nog känns det igen
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP