Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VID VINTERSOLSTÅNDS

Vinterdagen är som kortast,
men redan i morgon blir den längre,
mörkret intensifieras inte mera!
Trots att julljus glimtar överallt
råder det ett tätt mörker,
återgång mot allt tidigare dager börjar!
Ljuset vinner!

Som ett tecken till bättre kikade
solen idag plötsligt mellan moln.
Mot det höga blåa himlavalvet
gled från väst till öst
vita molns krulliga strimmor.
I luften kändes det glimt av hopp,
tvärt ljus mitt i mörkret,
fullkomligt uppfriskande!

I julkröken blev dagen upplyst,
även i mitt eget sinne,
stressen accentueras inte mera.
I kväll närvara vid doftande julkonsert
med ett urval välkända julsånger.
Denna högtidsstund inför julen
inleder en riktig julstämning
i mitt ännu förväntansfulla sinne.

I kväll vill jag lämna, glömma
ett hårt besvärligt år bakom mig.
Blickar vänds mot framtiden.
Nu om natten börjar flykt
från mörkret till allt ökande ljus.
Mellan jul och nyår hämtas krafter
inför nytt års utmaningar.
Inom en vecka önskar jag åt alla
ett gott nytt år 2014!

© Heikki Hellman 2013-12-21




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-22 16:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förhoppningsfulla ord om ljusnande dagar
2013-12-24

  Bo Himmelsbåge
Tack, för Hoppet om Ljusets återkomst o Seger! Fin Julstämning!

Ett riktigt Gott NYtt År till Dig också, Heikki!
2013-12-23

  Palett
Liksom blomman sträcker sig mot ljuset
gör också vi, och gläds när vi möter dess livsgivande kraft. Äntligen har det vänt och vi blickar framåt !

Tack för all givande läsning du bjudit på under året och inför det nya året önskar jag allt gott till dig !
2013-12-23

    ej medlem längre
Idag är första dagen mot ett längre ljus!

Vill tacka Dig för ännu ett år av givande läsning och tankeutbyte. Oerhört värdefullt dela denna ynnest.

Önskar Dig en stämningsfull och varm julhelg
2013-12-23

  Ida-Marianne
Ja... nu har vi kämpat oss över det värsta och har ljusare tider att se fram emot!
2013-12-22

  Eva Langrath VIP
Tack för orden om ljuset som finns bakom molnen.Även här tittade solen fram ur molnen och i kyrkan sjung hundratals människor "Nu tändas tusen juleljus" och ljuset känns lite närmare igen. God Jul och Gott Nytt År till dig.
2013-12-22

  walborg
Så glad att läsa detta Heikki! Ljus och glädje och värme i hjärtat önskar jag Dig
2013-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Jag såg också solen titta fram mellan molnen idag. Blev så lätt i sinnet. Tänk att ljuset har en så positiv inverkan på oss. Tack för en fin dikt...
2013-12-22

  aol
tack för att du delar med de bra skriver du vännen och berörande,
2013-12-22

    ej medlem längre
Det är skönt att det äntligen vänder, det är något att se fram emot. Fint att få vara med på julkonsert.
God jul, och trevlig helg.
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman