Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga funderingar ...


Tiden som är ...

... är ej
vare sig
gammal eller ny ...

...även om 
den kan kännas så
nu som då
för dig eller mig
eller för båda två ...

Tiden är en relation
till sin natur ...

... ty förutan
en referenspunkt
att relatera den till
saknar tiden relevans ...

Tiden är
vad vi själva 
väljer att göra den till ...

Ty just därför
att vi finns till
du och jag
är den i högsta grad
för oss alla och envar
synnerligen relevant ...

Om vi vill
ge våra liv en 
verklig chans
behöver vi därför
ta vara på den tid
vi faktiskt har ...

Oavsett 
om den känns relevant
eller ej ...

Tiden här
med dig
är väldigt väsentlig
i alla fall för mig ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-12-23 02:21



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl tänkt om tids vara och kunna; känner av att all tid är rättan tid ...

2014-01-01

  Ronny Berk
så väl tänkt om tids vara och kunna; känner av att all tid är rättan tid ...

2014-01-01

  Bo Himmelsbåge
Ja, det gäller att ta tillvara nuet o göra något fint av det för oss själva o våra medmänniskor! Det är ju detta som är vår livsuppgift!

Gott Nytt År i poesin förtrollade värld!
2013-12-29

  Lena Själsöga Keijser
vackra andas dina ord
din ordinnebörd
2013-12-27

  Armo
Det finaste man kan ge ngn är sin tid. Våra sekunder och minuter är räknade och våra liv korta att då spendera den tiden med ngn....

Vackert skrivit Peter!!!
2013-12-26

  Rozsi.kovacs

Tack för dina fina reflektioner
Om sanningar vi behöver bli
påminda om...
2013-12-23

  mysing
och för mig... fin nattlig fundering och reflektion.
2013-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP