Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God Jul allesammans! Blir intressant att få se hur många som en sådan här dag loggar in och läser överhuvudtaget ...


Julafton ...

... är den dag
under året
som jag allra mest
önskar att få
som allra minst läsare
här på poeter.se ...

Ty Julafton
är för mig
den dag på året
som jag önskar
inte bara dig och mig
utan alla människor
massor av
kärlek
värme
omtanke
gemenskap
och
inklusion ...

... tillsammans med
sina nära och kära
och andra som 
de älskar, tycker om
och bryr sig om ...

Julafton är den kväll
när jag loggar in här
och hoppas på
att nästan ingen
ska ha läst
just dessa ord
jag som idag
denna Julafton
skriftat ned här ...

Om du nu likväl
dessa ord läser
och inte har någon
att fira Julafton
tillsammans med
i ditt liv 
detta år ...

Så ska du veta
inom hela dig
att det finns fler
som är som mig
och som önskar
alla ensamma människor
en innerligt 

God Jul och Gott Nytt År

med massor av 
varma tankar
och önskningar om
att du nästa år
en Julafton
med mer 
inklusion
gemenskap
och massor av
bekräftelse och kärlek får!

Jag liksom fler med mig
tänker just nu på alla
som kanske liksom dig
inte har någon
att dela livets högtidsstunder med ...

Vet också själv hur det 
känns att vara dé ...

... I rent självförsvar
intalar man sig
att det handlar om
självvald ensamhet ...

Det kan ibland vara så
men det är rätt sällan
det handlar om det ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-12-24 03:19



Bookmark and Share


  Lärling
Önskar dig ett Gott nytt år!
2013-12-30

  Ninananonia VIP
Fina tankar
2013-12-25

  Mona J.
Fin text Peter! Firat jul med familjen som vanligt men kl 00.28 sitter jag vid datorn. Trist för dom som firar jul ensamma eller där det bara är bråk...
2013-12-25

  Maria T
Jag tänder ett ljus för alla som är ensamma i kväll
2013-12-24

    ej medlem längre
mellan gröten o skinkan loggade jag in... god jul...
2013-12-24

  Bo Himmelsbåge
Fin text!

Ja, God Jul och Gott Nytt År till alla som sitter i en icke självvald ensamhet! Hoppas att det nya Året blir mindre ensamt, i så fall!

kram
2013-12-24

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin text...önskar dej en God Jul och ett fantastiskt Nytt År...
2013-12-24

  Angela Bohlin VIP
Jag önskar Dig fina Peter en riktigt God och Fridfull jul...
2013-12-24

  Harriette
God Jul och Gott Nytt År till dig och de dina.
2013-12-24

  Rise Little One
God Jul och Gott Nytt År till dig och din familj Peter. Vi ses när vi skriver.
2013-12-24

  Karin Rosberg
God Jul!

Mycket tänkvärd text värd att finnas här! //
2013-12-24

    ej medlem längre
Visst känns det tomt och ensamt idag, liksom alla andra dagar......när det inte är självvalt. Lite speciellt är det ju idag. Och många är det säkert som sitter ensamma.
God Jul till alla.
2013-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP