Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juldagen


325. Kristusljuset




Det är en märklig dag som gryr
världens största födelsedag
Vi får ta emot det oerhörda
det oförklarliga
som omsluter Barnet och Maria

Guds väldighet har avlat Barnet
och Barnet sover vid Marias bröst
Så liten kan Gud bli
och Guds kärlek omsluter alla barn
Barnet är ett ljus
som lyser i det stora mörkret

En bro är byggd
mellan himmel och jord
mellan Gud och människa
Barnet har Guds väsens avbild
och Barnet är bärare
av Guds skapande ord

Det stora Kristusljuset
är tänt




Fri vers av Maria T
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-24 18:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2014-01-19

  M M Mannheim VIP
Ja det stora Kristusljuset är tänt och ska lysa evigheten ut!
2013-12-29

  anits VIP
Mycket vackert!
2013-12-26

    ej medlem längre
"Det stora Kristusljuset är tänt" och dess ljussken omsluter oss.
Tack för denna dikt om det stora undret
2013-12-26

    ej medlem längre
Halleluja! Kristus till jorden har kommit å vi får glädjas!
2013-12-25

  walborg
Detta är så oerhört att Gud kom till oss i en liten sprattlande hungrig pojke som behövde människorna - alldeles som vi alla är beroende av människor för att överleva och bli till - så vill Gud ha det med oss.
TAck för Din underbara text inför morgondagen.
2013-12-25

    ej medlem längre
Vackert! God Jul! Kram
2013-12-24

    ej medlem längre
Så fint du har skrivit.
2013-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T