Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för en vän; hjälp mig då med den jäkla stången! ;)


skimra; efterblänkstänk

 

det är det där med hävstångsprincipen

 

den fungerar inte på en gardinstång
inte med ringar nypor och häng

 

snurra en sång kanske omkring
refrängen om rep kanske om ting som lindas
fransat med knutar kanske

vindas omlott

 

trossats kan ske på olika sätt
antagen eller omtagen


famntagen eller om tagel används kamptagen
vilja att hålla sitt eget fållade jalusi

trots att en tross knytits mer än en gång
vi som oss men mer midjeomlott

 

för framtida fönstersånger
för finkar kråkor och gäss och inte kunde vi jalusin

 

ändå sjöng de om dödade barn


tvi och tvi minns du gången nedför 
som genom garn silade igenom

ånger på ånger
vem bär den nu 

(man kan inte ångra det man inte vet)

 

det är det där med hävstångsprincipen
balanserandet mellan insikt och utsikt

 

det

en slags eufori genom glas
i ett möte

 

ett prismas jalusi




Fri vers av Pot Pourri
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-25 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri