Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julgranens glädje

Du gran i skogens djup
med färg så härligt grön
vid dina starka grenar
är du så vackert skön

Du passar till mitt hus
så här vid julens tid
med kulor och glitter
får du en tjusig svid

Jag lägger vid din fot
paket i grönt och blått
i toppen vill jag sätta
en stjärna röd och flott

Små ljus ska ge värme
och skänka lugn och ro
du tindrar så vackert
här kring mitt enkla bo

Så vill jag bjuda vänner
till bords i julens hus
vi äta ska och sjunga
om dig i glädjens rus

Barnen de ska dansa
kring dig i yster fart
och alla ska vi känna
att jul är underbart

När julen så är över
jag hugger dig till flis
och njuter av din glöd
här vid min öppna spis




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 579 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-26 22:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackert skrivet...synd om granen på slutet bara, även om den gav av sin värme...
2013-12-28

  Anya VIP
Fin hyllning till en vacker gran.
2013-12-27

  Carina Bendix
Mysigt och stämningsfullt.
2013-12-27

    ej medlem längre
Vilken resa den julgranen fick göra. Fint och fyndigt skriftat.
2013-12-27

  Angel of love
Så fridfullt vackert.
2013-12-27

  anits VIP
Så fint du skriver.
2013-12-27

  aol
vackert skaldat vännen,
2013-12-26

  Marianne Räf
En färgstark text om
granen i juletid. :D)
2013-12-26

  Arne Ugglemosse
men frågan är om du har frågat granen hur den ser på saken ;)
2013-12-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO