Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i sorgens centrum


Det finns inget som varar

Det finns inget som varar

Mitt i sorgens centrum
sitter jag här och författar
låtsas att jag mår bra
fastän jag gråter
låtsas att jag har någon stolthet kvar
låtsas att jag mår bra

låtsas att jag har något kvar att ge till världen
att tillföra på denna jord

men

det finns inget som varar
det har jag lärt mig

så vad jag än gör
gott eller ont
spelar det ingen roll

jag kommer ändå alltid lämnas till att stå där ensam

det är la bara att leva med tänker jag

fast riktigt så enkelt är det ju inte

för tårarna fortsätter rinna

tårarna faller

och jag faller längre och längre ner jag med

så är det när man har ett rikt känsloliv

man känner sig så fruktansvärt ensam när man mår dåligt
när allt skiter sig

gammal skit är alltid hundskit

mitt i sorgens centrum
sitter jag och försöker behålla mig själv
bevara den delen av mig som finns kvar
den lilla människa
som nu är ett vrak som jag är
vrak till människa

det finns inget som varar

så länge inte någon bevisar motsatsen

***

jag som trodde på eviga band
nu har allt det dött

det finns inget som varar

men jag lever bland de levande döda precis där jag hör hemma
svävandes någonstans mellan liv och död
dödens dans

***

det finns inget som varar




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-27 11:35



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Man vill räcka ut en hand,
Trösta, vara förstående
Men tyvärr är devisen sann:
Endast förändringen är bestående
När tårarna torkar
Ska du se, tro mig
När du åter orkar
Något bättre väntar dig
2013-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Guds fasta grundval förbli beståndande.
2013-12-27
  > Nästa text
< Föregående

jamming223