Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett finlandssvenskt inlån från finskans "ett' silleen" avslutar denna heimlagat toviga text med viss inspiration ur den vackra Höstvisan, blomsterkransen är inte Taubesk, utan Per-Olov Janssonsk


Östvisa - en genre för sig

 

vägen hem var sång så lång

när ängarna blev torra och tomma

skymningen mistat sitt sköna blång

i nattsvärta inget kan blomma

men det tröstar väl en smula

att mitt här i allt det fula

tänds det ljus längs muminvärldens horisont

Tove J hundraårsfiras

drömmar skira kring oss viras

och med stolthet skrockar vi att sånt... att sånt!

se på Tove, nu livslevande, vår dront

med blomsterkrans i håret som geront

 

 

2013-12-30  12:51




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-30 11:59



Bookmark and Share


  AgnesP
Tänk att hon skulle varit hundra år i år. En "sej" hundraåring ville jag tro:) Fin text om en fin författare.
2014-01-05

  Björn Nilsson VIP
'Blång' hittar jag inte i ordlistan. Finlandssvenskt?
2013-12-31

  walborg
Roligt att läsa - och vår Tove J 100år!
2013-12-30

  Anoo Niskanen VIP
Bra skaldat!
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP