Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsaria

Timmen är sen
på tiljorna av kärlek
tittar in vid rutan
solens milda ljus
mot handvävd matta
av rivna garn
förs tankar i nuet
till skymningens brus

Natten är helig
för kärleksflanörer
skymningens scen
bjuder heta attribut
vid månskenets slöja
hörs dova toner
en skymningsaria
som inte vil ta slut

Från himlen en röst
om spruckna illusioner
mörkrets monolog
till en solnedgång
ljusår långt borta
finner själen svar
skymningens ord
kring evighetens gång

Det tänds en gnista
på nattens veranda
kärlekens sökare
har funnit sin hamn
trevande händer
river stormens vågor
till arian av känslor
ritar ödet sina namn




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 422 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-30 21:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! Magiskt vackert
2014-01-03

  Carola Zettergren
Strålande! Jag tror poeten är i sin allra bästa poetiska högform, bestämt! :)
2014-01-03

  Eva Helene VIP
Vacker, lite vemodig ton här.
2014-01-02

  ResenärGenomLivet VIP
Lugnt och stilla...mycket vackert...
2013-12-31

  Marianne Räf
Tjusigt skaldat!
2013-12-31

  Angel of love
Ljuvligt vackert
2013-12-31

    ej medlem längre
Poetiskt, musikaliskt, vackert!
2013-12-31

  Carina Bendix
Jättefint skrivet.
2013-12-31

    ej medlem längre
Återigen en text som berör på djupet och som jag värderar högt. Bokmärke.
2013-12-30

  anits VIP
Så fint, målande och mycket
berörande skrivet.
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO