Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny tid

Timmarna är slagna
för nya perspektiv
andas sin tungsinthet
gör dagarna som gått
frodas i startgropen
nya tidens gener
famlande i mörker
det någon har spått

Tankar från gårdagen
påminnelsens arkiv
mörker möter ljus
på en utrullad matta
skenbar är gången
i sorg och glädje
glasen mot höjden
utan att skratta

Sprakande strålar
mot himlens kupoler
glödhet är höjden
under vitblek natt
firandets oändlighet
i skälvande minuter
nyårsdansens pelare
framtidens skatt

Oskrivna är bladen
för eftervärldens ton
orkestern som spelar
spänningens ouvertyr
champagnens bubblor
och glasen är tömda
en ny tid ser ljuset
när morgonen gryr




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 506 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-12-31 00:51



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Urtjusigt, verkligen- pampig och dramatisk, precis som en sådan dikt ska vara! Applåder!
2014-01-03

  Eva Helene VIP
Vackert i nyårstid!
2014-01-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
En utfirad
En infirad
på plats då
är det bara
att ta sats...
Tack!
2014-01-01

  Catharina Edin VIP
riktigt riktigt bra detta - känns som en klassiker! Gillar tonen, den lite mörka varianten -
2014-01-01

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker dikt inför det nya året...
2013-12-31

    Mia Sedvall
Skön läsning:) Gott Nytt År och kraM
2013-12-31

  Eva Langrath VIP
Som bubblorna i glaset spritter orden om det som varit och hoppet om det som kommer. Skön läsning.
2013-12-31

  Marianne Räf
Fint med en Nyårsdikt,
dagen till ära.. !
2013-12-31

  Palett
Så bra din dikt är, elegant, tänkvärd, ger fina vibrationer !!
2013-12-31

  queenia
Ja mycket skickligt skrivet!
Gillar din ton!
2013-12-31

  Angel of love
Hoppfullt och vackert.
2013-12-31

    ej medlem längre
Genuint bra skriftat om ett kommande år. Välbalanserat och poetiskt.
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO