Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krutgubbe

vi har regn i sydkuling. januarimörkret har lagt sig. jag följer sonen över stigen mot bilen i pannlampssken.
jag går först med skottkärra lastad med gitarr och väska. pannlampans ljuskägla är fylld av yrande vattendroppar, där vi går mellan de kända ljungtuvorna, stenarna, klipporna, träden.

i ett mindre motlut får jag ta i lite extra.
sonen, som följer mig där i regnmörkret, säger:

"Du är allt en riktig krutgubbe, farsan! Jag vet många i din ålder, som bara ligger på soffan!"

och jag, farsan, känner att jag blir glad av denna hedersbenämning.

"Man är en krutgubbe, numera! Jävlaranamma!"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-03 18:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
:)
2014-01-11

    Melona
<3
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP