Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
översätter en av mina engelska dikter till svenska...


fiskmåsens flygresa




jag är en fiskmås
flyger över himmelen
över all land
tittar på världen nedanför

alla dessa byggnader
gjorda av män
en tid tillbaka
nu fula, gråa och själlösa
hemska är de
och ändå

se förbi det
förbi dess yta
älska och vörda det i sinnet

den ändras
till dess riktiga beståndsdelar
metall och sten
vackert och stadigt

ser
människor
med vad de kallar kärlek
bundna med varandra
i drama
som vågor på sjön
slår mot stranden

kärlek förklätt i våld, hat
sårar - älskar - sårar
kallar det kärlek

jag flyger vidare
flyger i västlig riktning
hela tiden
jord min jord
tills jag når punkten
helt plötsligt

är i öst





Fri vers (Fri form) av Annatula
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-03 21:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förvirrat ibland :)
2014-01-05

  Lars Hedlin
En text som gillas!
2014-01-04

  Annatula
Världen är rund :)
2014-01-04

  RitaBrunner
Fiskmåsens gps månne ha pajat eftersom den flög mot väst och hamnade i öst ;)
Hur som så tilltalar texten mig mycket!
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Annatula
Annatula