Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödesvindens vänner

Bordet står dukat
på bron över ödsligheten
händer söker trygghet
där lagunen bränner
kärlekspilen skuts långt
de svarta klipporna
ser ödet autostrada
och ödesvindens vänner

Den våta marken blänker
som blåa iskristaller
en kör av vita fåglar
slår mot himlens kupol
det gnistrar om framtiden
och vännerna vid bordet
glasen är urdruckna
till en välkomstskål

Här råder ingen ensamhet
och sorger delas lika
de förtappades förening
har fest och tiden går
händerna är utsträckta
ett rop efter kärlek
tystnaden den avtar
kring ödesvindens spår

Det spelas i mollton
för ödesvindens vänner
och dansas på bordet
i skymningens pärlband
poetiska skiftningar
underhåller världen
där ödesmättade brev
finns ritade i sand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 461 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-05 21:30



Bookmark and Share


  Angel of love
Vackert vemodig.
2014-01-14

  Eva Helene VIP
Tycker om den vemodigt magiska stämningen här. Fint!
2014-01-07

  Anya VIP
Som en bild av poeters hemsida... En mustig text med många bilder. Bra!
2014-01-06

    ej medlem längre
jättefint med mycket djup..
2014-01-06

  Carina Bendix
Mycket poetiskt.
2014-01-05

  anits VIP
Mycket starkt, berörande
och tänkvärt skrivet.
2014-01-05

    ej medlem längre
Finns mycket att hämta i denna starka text. Helt magiskt skriftat.
2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO