Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens resa

I natt svävar de
änglarna vid sängkanten
och tar så varsamt
en brusten själ i förvar
de förbereder resan
till främmande land
på livets sista frågor
ges det milda svar

För själen som gnistrat
och tappat sin glans
där utstakas vägen
en färglös förtjusning
längs vågen det bär
mot skymningens land
längs tankarnas kraft
likt tidvattnets krusning

De svävar som älvor
tyst i försoning
för livet som levdes
på slumpens teater
nu går det i dvala
det som försonats
med lagar som brutits
och ödets soldater

Hopplöst och hjälplöst
går kärleken förbi
den tjusning som döden
lämnar i stunden
det bankar på dörren
när själen ses fara
bort genom dimman
den sista sekunden




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 724 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-01-05 06:23



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Önskar att döden i verkligheten ter sig lika fint som du beskriver!
2014-01-13

  ResenärGenomLivet VIP
En lugn och stilla text som berör...
2014-01-11

  axveronika
En fantastiskt fin text!Som en vacker mosaik av ödets och dödens skärvor
2014-01-08

  Maria T
Lilla ängel tag min själ
under din vinge
på din väg
till solens land
2014-01-07

  mare VIP
Tänkvärda rader
jag tror på en
evig himmel
inte på ödet
utan på Gud!
2014-01-07

  louisegirl
Mycket vackert skrivit!
Om livets slutskede!
2014-01-06

  Bo Himmelsbåge
En mycket vacker dikt om de viktiga Änglarnas uppgift o omsorg!
2014-01-06

  aol
så vacert skaldat om själens resa
2014-01-06

  Carina Bendix
Vackert, mystiskt och starkt skrivet.
2014-01-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
R idån går ner
I ett höj så sker
M er än så fick Du
+ fint ihop i Ditt scoop
+ med ordsann knop!
2014-01-05

  lodjuret/seglare VIP
Läste den högt för min väninna som den vann visst gillande hos. Läste den med samma sorts inlevelse och korta pauser som en skådespelare lärt använda sig av.
2014-01-05

  Chawa VIP
Helt underbart skrivet. Bara så berörande vackert om själens öde och resa!
2014-01-05

    ej medlem längre
Ännu en underbart fin text från din hand..
2014-01-05

  anits VIP
Vackert och smärtsamt skrivet.
2014-01-05

  Teresia Ridell
Smärtsamt vackert.
2014-01-05

  Eva Helene VIP
Vackert svävar din dikt, trösterik och skön.
2014-01-05

  Palett
Underbart vacker är din text om avskedets stund.
2014-01-05

  Angel of love
Precis så vacker som jag tänkte att den skulle vara,livets sista vackra resa...
Kram
2014-01-05

  Marianne Räf
Du skriver så vackra texter, ULJO,
har det slagit mig många ggr.! Den
här var det verkligen, också! Fint
om livets ebb..
2014-01-05

    ej medlem längre
Verkligen vackert diktat om död och sorg och resan bortom livets gräns.
2014-01-05

    ej medlem längre
Här visar du verkligen vilken skicklig poet du är, när du till och med kan få döden att låta vacker.
2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO