Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Vitsippors revolution på våren 2010 i Skuru, Fiskars, Finland. Ett poem skaldat i slutet av april. Det var tider då min kära till följd av sin minnesförlust kände mig inte mera. Texten hade jag glömt i min dagbok.


HJÄRTEVÄN

Vännen är viktig
i människas liv.
Vännen träder i ditt liv
av något skäl,
för någon tid
eller för alltid.

Ofta kommer vännen i ditt liv
för att fylla ett behov, en brist
eller ett tomrum,
för att hjälpa dig i ett problem,
för att visa dig riktning,
för att ge dig
fysiskt eller psykiskt stöd.

Ibland kommer vännen
som “sänd från himlen”
Några människor kommer
in i ditt liv för en period,
för att det är din tur
att dela med dig,
att växa eller att vara med dig.
De ger dig en upplevelse,
lugn eller bara får dig att le!


Kärleken är blind,
vänskap däremot skarpögd!
Tack för att
du är en del av mitt liv
för en stund eller för alltid.

Vad tänker du om dig själv?
Är din människokontakt
i gott skick eller
borde den förbättras ?
Om du är omtyckt, beror det på
det att är du utåtriktad?
Tror du att du är uppriktigt omtyckt?
Du väljer din hjärtevän med omsorg?

Änglar existerar,
men då de har inga vingar,
är de dessa såkallade vänner
av vilka du är en, min hjärtevän!
Hjärtevän har inga krav,
har endast förtroende, är betrodd.
Hjärtevän ger rum för mina åsikter
och jag gör honom samma gentjänst.
Jag trivs bredvid hjärtevännen!

© Heikki Hellman 2010-04-20




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 371 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-01-07 08:12



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Väsentliga, fina tankar om vänskap!
2014-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
Här får man rannsaka sej själv. Hur är jag som vän egentligen? Mycket bra tankar...
2014-01-11

  Palett
Äkta vänskap ser jag som en fin gåva att vårda ! Bra text.
2014-01-09

  Katinka VIP
Speciellt fin tanke att en hjärtevän är en ängel utan vingar.
2014-01-07

  Rozsi.kovacs

Så fint du belyser vänskapen,
som kan se olika ut en del på distans, en del finns ibland. Ytliga
o nära vänner ibland behöver vi båda
kan jag känna.

2014-01-07

  aol
verkligen så berörande från ett sant diktarjag,
2014-01-07

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om våra nära o kära hjärtevänner!
2014-01-07

  M M Mannheim VIP
Mycket bra om vänskap. Riktigt fysiska vänner är bra. Jag tycker oxå att de skrivarvänner vi har här oxå är viktiga.
Bra text ur ditt arkiv.
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman