Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryta

 

Många ekologiska potatisar, mjölig sort

skalades, delades i bitar, var potatis i fyra cirka

Kokades i vatten en stund till ganska mjukt,  ej helt mjuka

Brysselkål fick ock koka med

Vattnet hälldes av

Krossade ekologiska tomater hälldes på

Nytt vatten

Detta fick nu sjuda, koka

kanske en timme sammanlagt

Aubergine lades också i, skuren i bitar brynta i smör

och gul lök

Fänkål färsk skuren i skivor

Några grönkålsbitar frysta

Vita bönor ekologiska

Garam Masala

Kanel eko malen

Svartpeppar grovmald

en halv ekologisk apelsin handpressad i på slutet

och fruktköttet fick gå i med, slamsat

Basilika ekologika

 

Till det

ekologiskt jasminråris,  kokt med gurkmeja, örtsalt på och örtkryddor.

Samt sallad med haricots verts, kronärtskockshjärtan, rädisor, gurka, vita bönor ekologiska, broccoli, citron pressat på, och så olivolja

 

Himmel så gott...

 

Åt det nyss igen

till lunch

på första dagen i arbete detta år.

Men salladen hade jag inte med mig. Får bli till kvällen igen då..

Och till den

ja får se vad jag hittar på

 

 

Se även så gärna:

Recept

 

 

Finns nu även i denna bok..:) :

Inmundigabelt
Inmundigabelt




Övriga genrer av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-07 13:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2014-01-19

  Monika A Mirsch VIP
ett smakfullt doftande recept - jag är också kokgalen och har skrivit några 'poetiska' recept - rolig syssla
2014-01-08

  aol
ett fint recept, gillas,
2014-01-07

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Visst är det härligt. Och ej alls besvärligt. Toges vad som i skafferi kyl o frys havdes. Utan kött gubevars. Ja jag längtar så efter vanliga årstider igen , och hoppas på att vi blir alltfler detta år som övergår till köttfri kost.. Ja köttproduktionen är ju en av de allra största orsakerna till klimatförändringarna , som vi ju nu alla vet. Längtar snö om vintern istället för allt detta regn. Min önskedröm är att du vi alla hjälps åt
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)