Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konditionalis

 

Ett liv av ord

En skärm, tangentbord

Kallnande kaffe i en kopp

Främmande kropp

Avspärrad zon

Ett liv av ord

Dansar på tangentbord

 

Ett liv fullt av liv

Skulle ha kommit att vara

Hade velat bli

Svåra fråga, våga svara...

Ville aldrig veta

Bara att våga leta...

Vad är då ett liv

Bortom att bara vara

 

Skriva är leva 

Ett litet, dock oändligt liv

Presens 

Är ett allt för skrämmande

Alternativ

Rädd för att störa

Beröra

Törs inte röra

Kanske

Förstöra

Din sköra,

Skira, vackra själ

 

 I längtan, fruktan

För hungern, lystnaden,

För den stora  tystnaden

Som kommer sen

 

Och mina ord,

Mitt liv, min skärm

Mitt dansande tangentbord

Hur sinnet sakta domnar

Nyfödda ord som stilla somnar

Ranka pappersbåtar

Brinnande på vågor

Acheron glittrar svart i deras lågor

Och när sista ordet brunnit ut

Då är också själva livet slut 

 

Men i konditionalis

Önskningar och drömmar

Nya tankeflöden strömmar

Nya ord till dikt och saga står på lut




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-07 16:03



Bookmark and Share


  Järnkatten
Gillas starkt, applåder :)!!!
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP