Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kloka ögon

det gäller att hålla ögonen kloka
att behålla hjärnan ren
att undvika alla specialerbjudanden
från krämaren
från politikern
särskilt i tider av jul och när det sker val

men också i allmänna termer
bör livet levas skygglappslöst
det är bäst för världen
bäst för samvetet

kloka ögon ser att Kejsaren är naken

fräscha hjärnor känner stank
när på härden
härskna fläsket steks




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-10 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP