Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

329. På tröskeln




En helt vanlig dag
stiger en Man fram till Johannes
och vill bli döpt
En Man med stor helighet
En Man med stor renhet

Efter dopet står Jesus på tröskeln
till sin vardagsgärning och ber
Vattendropparna glittrar
Himlen öppnar sig
Gud sänder från sitt förrådshus ut
Helig Ande över Jesus
och utgjuter sin välsignelse
över Hans vardagsarbete

Jesus är Guds utvalde
Han krossar inga brutna rör
Han släcker ingen tynande veke
Han vill hela världens fred
Han är Guds sanning
och eviga bestånd





Fri vers av Maria T
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-11 17:37



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet.
2014-01-27

  Kim VIP
Sista versen handlar för mig om sanningar om det drömsamhälle vi alla bär inom oss, med eller utan namn på någon profet!
2014-01-23

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint skrivet...
2014-01-17

  M M Mannheim VIP
Jesus is the Man!
2014-01-12

  walborg
Så starkt att läsa denna text. Innerligt tack för orden och bilderna ur Bibeln.
2014-01-12

  aol
så fint skrivet vännen,
2014-01-11

  Bibbi VIP
Och jag som just varit där vid Jordans flod.

Tack för att Du gör detta så levande!
2014-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T