Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du inte låter någon se vem du är

Man pratar ofta om
att våga vara annorlunda
men inte så mycket om
att våga vara vanlig
att våga se sig själv i andra
att våga tro att människor förstår
för det kan de väl inte göra?
De kan aldrig förstå dig
riktigt sådär så att det verkligen gör verkligheten rättvisa
och om de förstod dig på det sättet
om någon förstod dig fullt ut
vem du är, hur du tänker och varför du känner som du gör
skulle du vilja veta vad den tycker
skulle du riskera att vara så sårbar?

Att vara annorlunda kan vara ett skydd
Det går att gömma sig bakom en mask
en identitet
som du inte ens vill att någon försöker förstå
utan bara accepterar
"Acceptera mig som den jag är" säger du
och ingen får komma in på djupet
Jodå,
du kan prata om vad du tycker,
om dina känslor och drömmar
men det finns något som alltid ligger kvar under ytan
någonting som ingen får se
Inte ens du själv
...

Du blir stundtals hård
provocerande
och trivs väldigt bra med det!
De måste tåla ärlighet
De måste få tåla sanningen

Men jag lovar
att provocera
skapar inget annat
än ett ännu större glapp mellan människor
ett krig
där ingen ens vågar försöka förstå
på riktigt
ingen är ödmjuk
ingen erkänner sina fel
ingen öppnar sig
Det är faktiskt så
för det finns ju ingen anledning att öppna sig för fienden
Det vore det dummaste att göra!
Det absolut mest korkade!

På det sättet anpassar vi oss efter omgivningen

Men tänk om du skulle vara ödmjuk...
gå emot strömmen
om alla skulle göra det
Då skulle det där glappet inte finnas
för personen som ser tillbaka på dig
är fortfarande en människa
Du vågar bara inte inse det
att någon som inte håller med dig
skulle kunna förstå
Vad han tycker
Vad hon tycker
det skulle kunna göra dig trasig
illa omtyckt
Skulle det vara värt det?
Skulle det vara värt det att vara så äkta?

Du kan göra sorgen
och ensamheten inom dig
till ilska
förklädd ilska
som trycker bort och hatar
och som ger sig på människorna som inte borde ha lämnat dig
och alla andra jobbiga människor också
de som tänker fel

men tänk om det var någon som såg dig en dag
och tog din hand på riktigt
utan baktankar
bara med omtankar
och förklarar att det finns en bättre värld
en värld där människor faktiskt älskar varandra
och inte spelar spel
Jag vet att den finns
för jag lever i den världen
och jag ber dig snälla att du måste tro mig
Du behöver bara blicka uppåt




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-12 23:18



Bookmark and Share


  cilax VIP
fint skrivet
Undrar lite, vem är "du" i texten?
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid