Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gycklaren

Jag är en entertainer
som roa vill publiken
med blandade konster
gör jag ingen besviken

Jag går gärna på lina
för att trotsa livets lag
få sväva fram så graciöst
ett spänningens behag

Jag vill gärna jonglera
en nyslipad kniv
kastar den i vild panik
och väcka somnat liv

Jag roar dig från scenen
med en clowns attribut
dock får själen sig en törn
när konsterna är slut

Jag vill gunga högt
och förföra varje blick
på trapetsens höjder
liknar jag en liten prick

Jag kan vandra på kol
och en spikmatta beträda
jag kan pina min kropp
och för konsten uppträda

Jag är gycklaren i afton
dit du går för lite kul
för en slant eller flera
får du se en clown så ful




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 362 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-13 21:59



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemods vackert.
2014-01-16

  ResenärGenomLivet VIP
De vill roa andra, men det finns en del som är rädda för dem...fint skrivet...
2014-01-16

  Carina Bendix
Bra skrivet.
2014-01-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att roa tär
på själen för
den som för-
strör, det gör
att den behöver
lyftas med applåd.
Den som delar med
sig av sitt förråd den
tar mången gång mer
än vad den har råd...
2014-01-14

  Eva Helene VIP
Så fint rimmad dikt med en vemodig klang.
2014-01-14

  Angel of love
Gillade denna mycket. Väldigt bra.
2014-01-14

  aol
verkligen fint rimmat i en bra text,
2014-01-13

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-01-13

  Ponkla
Snyggt rimmat, med sammanhängande kategori!
2014-01-13

  träsnidaren
Väldigt snyggt skrivet.
2014-01-13

    ej medlem längre
Lika bra med pennan som alltid, snygga rim och fantasifullt innehåll
2014-01-13

  Marianne Räf
Stackars clownen! Alltid roligt och
intressant att läsa dina dikter! Man
undrar vad du nu hittat på. De är
riktiga pärlor med sina snygga rim!
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO