Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bredd

Brett leende
sådär som skådespelare i Hollywood eller
apor som slåss

det sista hittade jag nog på själv
- en konstruktion av en vag uppfattning av
någon berättelse om biologi och
viljan att ha något intressant att säga

Att ha något att säga om människan

att le och presentera sitt
mest fantastiska jag
med en powerpoint, klippbok,
bildspel, diabilder, diorama...

eller något mer exotiskt

kanske ett djup istället för bredd
det finns plats
för ett mer nedtonat jag i varje rum
och jag kan tänka mig att vara
detta rum

att fylla det

inte för att underhålla eller
rabbla faktan
men för att dra en linje från
en ände av rummet till en annan

från en ände av evolutionens linje,
ritad som en pil

kanske för att hitta på men
För att säga något om mänsklighet.






Fri vers (Fri form) av Människa
Läst 419 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2014-01-14 17:05



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Spännande sätt att se det hela på, fint språk.
2015-02-10

  axveronika
Wow, vilken bra text.
2014-04-19

  Celticgirl VIP
den här var intreesant..
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa